Ressenya El Cor de Jade per Jordi Sierra i Fabra

el cor de jade-jordi sierra i fabra-9788466132121 Sinopsis 
Novel·la de fantasia ambientada a la Xina dels emperadors. En una època de gran sequera i de guerres entre els grans senyors que dominen les diverses regions del país, el destí ha triat tres germans perquè emprenguin la gesta més difícil: salvar la natura d’una mort imminent que l’amenaça. Per fer-ho hauran de tornar una pedra simbòlica, el cor de jade, al lloc del qual va desaparèixer, fa temps. Tots tres, cadascú a la seva manera i segons les seves possibilitats i habilitats, s’hauran d’enfrontar a l’odi i la injustícia, hauran de sobreviure a batalles i a tirans, però també descobriran l’amistat i l’amor. A més, comptaran amb un aliat de poder indiscutible: la màgia.

 Opinió 
-Sobre els personatges:
La Lin Li es una noia forta i valenta que estima molt els seus germans i la seva família: quan els seus germans marxen i el seu pare mor només queden ella i la seva mare. Com la seva família es només camperola, han de treballar per poder sobreviure, aixi que ella treballa amb la voluntat dels tres homes. La seva mara ja es gran i no pot ajudar-la molt, aixi que ella es sacrifica en cara mes perquè la seva mare no s'esforci.
SPOILER ALERT 
A més a més, es escollida per en Sen Yi per salvar la Terra  i te un gran poder i una gran responsabilitat, ella controla l'ultim "element", la energia. S'haurà de enfrontar a una aventura ella sola, deixant enrere la seva pròpia mare que també morirà i tot perquè la Terra ni la humanitat morin. 
FI DE L'SPOILER
En resum, una gran heroïna.

En Shao es el germà gran, el millor lluitador del poble i molt amable, però també és molt contundent amb les seves decisions i si ell decideix no anar a la guerra no anirà, li es igual el seu honor o el de la seva família, no canviarà la seva manera de pensar. Es de caràcter fort i solidari, per exemple ell cuida del vell Sen Yi que troba durant el seu camí encara que no el coneixia de res i li salva la vida

Entenc que en Qin Liu es sentís eclipsat per en seu germà, un gran lluitador i estimat per tots, per això encara te més mèrit que decideixi anar a la guerra i a sobre allà demostrarà que ell també es bo lluitant, molt.
Primer comença com a simple guerrer, després augmenta de càrrec per les seves qualitats, donant-li la missió de protegir en Liam i acte seguit de salvar-li la vida el porten a palau, on es trobarà amb la seva estimada Xue Yue. Ambdós viuran un romanç efímer i imposible que potser podràn retornar si es troben en un futur. Ell es l'element de l'aire.

Xaofang, l'element de la Terra. Es de personalitat serena, també es molt forta, com en Shao, i sobretot savia i madura. La seva inteligencia sobrepassa la seva bellesa, i això és dir molt, perquè es preciosa, exòtica (com la descriuen en el llibre). A més es responsable i càrrega amb un gran pes sobre les seves espatlles, la mort de la seva família i el segrest de la seva germana petita. Això va succeir fa anys, però el destí encara no ha acabat amb les sorpreses per a ella (no us vull fer més spoiler).

La Xue Yue m'agrada molt com a personatge. Sap el que posa en joc quan està amb en Qin Liu i no l'importa la seva seguretat, si no la del seu estimat i s'arrisca en cara més quan a ell hi es a la presó i ella el llibera. Això implica no tornar a veure'l, pero prefereix que estigui sa i estalvi que mori per ella <<Si estimes algú, deixa'l lliure>>. També es sobreposa a la mort del seu pare, tot i ser una princesa delicada i pura per lluitar i salvar la Terra.

El vell mag Sen Yi es misterios, amable, i res orgullos, reflexiu i savi, una mica com el guia d'aquests nois durant la seva missió de salvar el món. Dona unes grans leccions que també ens anirien bé a nosaltres i es molt noble i sencill, queden poques persones amb aquestes qualitats.

-Història/trama en general:
Sobre l'historia, m'agrada molt com reflexa la societat d'aquella época: quan les dones eren només per tenir fills i cuidar de la casa, no li era permès escollir el seu marit, i si s'havien de casar a la força, ho farien. L'autor ens mostra perfectament aquest pensament masclista i les nostres protagonistes dones es rebelen una mica, demostrant que elles també poden lluitar i no només es tracta de força.
A més també ens parla com els fills grans no podien decidir si anar a o no a la guerra i s'obligaba a tothom a abandonar el seu poble.
Hi ha un últim detall que ha acabat de pujar-hi la nota d'aquest llibre. A principi de cada capítol i a un dit o refrany que m'han arribat al cor, així doncs aquí os deixo dos que m'han calat fons.

<<Hi ha tres camins que condueixen a la saviesa:
la imitació, el més senzill;
la reflexió, el més noble
i l'experiencia, el més amarg.>>

<<Transporta un grapat de terra cada dia i construiràs una muntanya.>>


 Puntuació 
10 de 10 punts

 Ens llegim, Nym~



You Might Also Like

0 comentaris